LONGLIST BOEKENBON LITERATUURPRIJS 2021 BEKEND

De jury van de Boekenbon Literatuurprijs heeft op 9 september de Longlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2021 bekend gemaakt. De jury, dit jaar onder leiding van Winnie Sorgdrager, maakte haar keuze uit 495 door uitgevers ingezonden titels, fictie én non-fictie. Bekijk de 15 titels hieronder of download hier het persbericht met het complete overzicht.

Bijzonder jaar

“Het was een bijzonder jaar” aldus Juryvoorzitter Winnie Sorgdrager, “waarin de jury op meerdere punten geconfronteerd werd met de effecten van de pandemie. Boekhandels waren een belangrijk deel van het juryjaar dicht en uitgevers schortten mede daarom de publicatie van nieuwe boeken op. Toen de winkels in het voorjaar eindelijk weer open gingen, besloten veel uitgeverijen die titels alsnog uit te brengen. Dat resulteerde in veel boeken die de jury op een laat moment moest beoordelen. Uiteindelijk beoordeelde de jury zelfs 30 titels meer dan het jaar daarvoor.”

Op donderdag 7 oktober maakt de jury de Shortlist van maximaal vijf genomineerde boeken bekend en op donderdag 11 november wordt het winnende boek bekend gemaakt.

Vorig jaar won Oek de Jong de Boekenbon Literatuurprijs 2020 met zijn boek Zwarte Schuur

Longlist boekenbonliteratuurprijs 2021